Za razvoj kontinentalnog turizma nužne su nove investicije i povećanje smještajnih kapaciteta te kreiranje bogatog turističkog proizvoda koji će privući veći broj turista, rekao je ministar turizma Darko Lorencin u Mariji Bistrici gdje je posjetio kulinarsku manifestaciju Zagorski chef. Ministar je ponovo istaknuo činjenicu da je puno teže privući turiste u kontinentalni dio Hrvatske te da, osim povećanja kvalitete i kvantitete smještajnih kapaciteta, treba kvalitetno napraviti i aranžirati turistički proizvod. U stvaranje takvog proizvoda, uz ponudu koju čine toplice i welness, treba uključiti kulturni turizam, manifestacije, gastronomiju, liječilišni turizam. Sve te komponente nužno je uključiti u kontinentalni turizma radi ostvarivanja većeg broja dolazaka i noćenja. Lorencin je ocijenio da su turistički djelatnici u Zagorju na dobrom tragu sudeći po organizaciji manifestacije poput Zagorskog chefa, natjecanja kuhara u pripremanju jela od autohtonih zagorskih namirnica.
Za razvoj kontinentalnog turizma nužne su nove investicije i povećanje smještajnih kapaciteta te kreiranje bogatog turističkog proizvoda koji će privući veći broj turista, rekao je ministar turizma Darko Lorencin u Mariji Bistrici gdje je posjetio kulinarsku manifestaciju Zagorski chef.
Ministar je ponovo istaknuo činjenicu da je puno teže privući turiste u kontinentalni dio Hrvatske te da, osim povećanja kvalitete i kvantitete smještajnih kapaciteta, treba kvalitetno napraviti i aranžirati turistički proizvod. U stvaranje takvog proizvoda, uz ponudu koju čine toplice i welness, treba uključiti kulturni turizam, manifestacije, gastronomiju, liječilišni turizam. Sve te komponente nužno je uključiti u kontinentalni turizma radi ostvarivanja većeg broja dolazaka i noćenja, istaknuo je Lorencin.
Ocijenio je da su turistički djelatnici u Zagorju na dobrom tragu sudeći po organizaciji manifestacije poput Zagorskog chefa, natjecanja kuhara u pripremanju jela od autohtonih zagorskih namirnica.
Zagorski chef odlična je manifestacija koja afirmira zagorsku kuhinju i kulturnu baštinu i to je jedan od puteva za daljnji razvoj kontinentalnog turizma, posebice kada je u pitanju Hrvatsko zagorje i Krapinsko-zagorska županija, zaključio je Lorencin.
Titulu najboljeg zagorskog chefa osvojio Tomislav Kožić iz Bluesun hotela Kaj iz Marije Bistrice.